Werkwijze Coaching Twente en gebruikte methodieken

In mijn coachtrajecten lever ik maatwerk omdat iedereen uniek is en verdient wat hij of zij nodig heeft om weer balans te kunnen ervaren in zijn of haar leven.

De weg daar naar toe is voor iedereen anders.

Kennismaking

Voor we starten met een coachtraject maak ik graag eerst kennis met je. Dit kan persoonlijk, via Microsoft Teams of telefonisch. Ik doe dit om te bepalen of er een klik is en of ik de juiste coach ben voor jou en ik je kan helpen met je vraag. Een kennismaking is gratis.

Duur en aantal sessies

Sessies duren gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten. Het is per vraagstuk en persoon verschillend hoeveel sessies er nodig zijn. Dit bespreken we tijdens de kennismaking.

Coaching Twente biedt één op één coachtrajecten aan.

Coaching voor persoonlijke ontwikkeling, werk privé balans, stress reductie, burn out begeleiding, preventie van verzuim, terugvalpreventie, loopbaanbegeleiding en IEMT (Integral Eye Movement Therapy).

Een coachtraject is over het algemeen te verdelen in 3 fasen. Fase 1 is de kennismaking en intake, fase 2 de gesprekken en in fase 3 evalueren we en kijken vooruit. Een coachtraject omvat gemiddeld 5 tot 8 sessies exclusief assessment.

Een powercoachtraject omvat een assessment en 3 sessies en is geschikt voor mensen die koers willen houden in hun leven.

Ook kunnen losse afspraken gemaakt worden voor een coachsessie, een assessment (Core Value Index van Taylor Protocols) of een IEMT sessie.

Locatie

De gesprekken vinden doorgaans plaats in mijn kantoor aan huis aan de Bornsestraat 194 in Hengelo. Coaching op locatie of E-coaching is mogelijk, maar dit is niet voor alle hulpvragen wenselijk.

Afzeggen of verzetten afspraak

Als om welke reden dan ook een afspraak niet door kan gaan, geef dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch door. Als je de afspraak niet op tijd afzegt, krijg je helaas de rekening voor het volledig bedrag van de sessie.


Coaching Twente maakt gebruik van verschillende instrumenten die afhankelijk van de hulpvraag, ingezet kunnen worden:

  • Core Value Index (CVI) van Taylor Protocols:

De CVI is een assessment dat je laat zien wie je van nature bent. Het is een wetenschappelijk onderbouwde test die je onveranderlijke kern weergeeft. Door het maken van de CVI leer je jezelf beter kennen waardoor je vanuit je kracht kan leven en je beste bijdrage kan leveren.

De CVI bestaat uit een online in te vullen deel aangevuld met een persoonlijk uitgebreid gesprek waarin de resultaten besproken worden.

In te zetten bij persoonlijke ontwikkeling, mediation, teamsamenstellingen, werving en selectie, preventie van verzuim of terugvalpreventie etc.

Het verschil tussen de CVI en andere assessments is dat de CVI de aangeboren voorkeur/geschiktheid meet in plaats van het vermogen of aanpassingsvermogen. Het laat zien wat iemand tevreden stelt over het werk dat ze doen, in plaats van of ze in staat zijn om het werk te doen. Het beoordelen van een CV en vaardigheidstesten zorgen voor inzicht in de vaardigheden. De CVI laat de kritische geschiktheidscomponent zien.

  • Veerkrachtmeting / Burn-out risico inventarisatie Michael Portzky

Het invullen van het VK+, P3 en het APS-R formulier gezamenlijk geeft inzicht in iemands te verwachten reactie op stress en tegenslag in het leven. Er is geen goed of fout bij deze inventarisatie. Je leert jezelf wel kennen met betrekking tot je innerlijke kracht. Met het opgedane inzicht weet je waar je op moet letten om uit een burn-out te blijven of een terugval te voorkomen.

  • IEMT (Integral Eye Movement Therapy) voor mindreset

IEMT is een krachtige methode, waarbij oogbeweging helpen bij verandering. Je kunt IEMT inzetten bij vervelende en ongewenste gevoelens die je wilt loslaten of verwerken. Het resultaat van een sessie is vaak een gevoel van verwondering, bevrijding en verlichting. IEMT is in te zetten bij persoonlijke ontwikkeling, stressreductie, preventie burn-out, behandeling van angst, trauma of depressie. (lees meer over IEMT hier graag een link naar de IEMT pagina)

  • Energiemanagement

Ben jij ook zo'n snel leeglopende batterij? Vergeet jij jezelf ook tussentijds op te laden en is je batterij al leeg voor het einde van de dag? Te weinig energie om te doen wat je zou willen doen? Dan is energiemanagement wat voor jou! Doel is het inzicht geven in je energiehuishouding. Op een praktische manier neem ik je mee in het leven van alledag en krijg je informatie over hoe economischer en vooral bewuster om te gaan met je eigen energie.

Het resultaat is een batterij aan mogelijkheden om toe te passen en voortaan vol energie verder te gaan met wat je allemaal voor ogen hebt, alleen bewuster!